Haber

Çadır ve konteynırlara yerleşirken temas yoluyla bulaşan hastalıklara dikkat edin.

İZMİR Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Alper Şener, deprem bölgesinde salgın hastalık riskine dikkat çekerek, “Çadır ve konteynerlere yerleşmeye başladıkları andan itibaren bit, pire, uyuz gibi hastalıklara dikkat etmek gerekiyor. yakın temasla bulaşıyor. Önümüzdeki dönemde özellikle bulaşıcı hastalıklar açısından salgın riski artarak devam edecek” dedi. .

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, deprem bölgesinde salgın riskine dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Doğal afetlerde salgın riski olduğunu dile getiren Prof. dizanteri, basilli dizanteri ve kolera bunların başında geliyor. Öte yandan tetanoz ve kuduz gibi hastalıklara dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle tetanoz gibi hastalıklara dikkat etmemiz gerekiyor. Kuduz açısından risk kümesi her geçen gün artıyor. Hayatta kalanlar çıktıkça bu risk devam eder. Salgın bir hastalık anlamına gelmez, ancak kişisel tetanoz riski söz konusudur. Kuduz açısından baktığımızda, hayvan popülasyonu sahipsiz kalacağı için kuduz açısından salgın hastalık riski söz konusudur.” dedi.

Depremzedelerin kademeli olarak halka açık alanlarda yaşamaya başlayacağını hatırlatan Prof. bit, pire ve uyuz gibi. Bunların hepsi hem genel hem de kişisel önlemlerle önlenebilen hastalıklardır. Özellikle bit ve pirelere baktığımızda fare ve diğer kemirgen popülasyonunu kontrol altında tutuyoruz. Yaz dönemi olmadığı için karasinek ve sivrisinek riski yok.Ancak bu dönem böyle kalmayacak.Havalar ısındıkça özellikle bulaşıcı hastalıklar açısından salgın riski artmaya devam edecek.Hem bireysel hem de genel önlemlere ve su tüketimine dikkat edilmesi hijyen ‘GIDA HİJYENİ SON DERECE ÖNEMLİDİR’

İçme suyunda hijyene dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. içme suyuna.Gıda hijyeni çok değerlidir.Gıdaların hızlı tüketilmesi ve üretilmesi gerekir.Doğal afet zamanlarında saklama koşulları pek uygun değildir.Öğünlerde yapılıp yemekte tüketilmesi değerlidir.Uzun süre saklanacak yiyecekler uzun süre pek faydalı değildir.Bir diğer değerli şey ise konserve gıdalardır.Konserve tüketimi hem gıda hijyenini hem de kemirgenlerin kontrolünü kolaylaştıracaktır.Bir takım hususlara dikkat etmek gerekir.Su hijyeninde ‘lejyonella’ ve ‘tularemi’. ” söz konusu.

habertarakli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort